Obrazovne prednosti pružanja igračaka deci

Sep 15

Obrazovne prednosti pružanja igračaka deci | Kukuriku

Deca obožavaju igračke! Ukoliko imate bilo kakve sumnje u ovo, samo odvedite dete u prodavnicu igračaka. Verovatno će pronaći nekoliko stvari za koje će smatrati da nije moguće živeti bez.

Igračke su mnogo više od puke zabave i igre za decu. Većina igračaka pruža bar neke od prilika za učenje. Najbolje igračke pokreću dečija čula, aktiviraju njihovu maštu i ohrabruju ih da vrše interakciju sa drugima.

Bebe i igračke

Bebe su željne da nauče o svetu oko njih, a zaista imaju dosta toga da nauče. Svaki novi oblik, boja, teksture, ukusi i zvuci su nova iskustva za njih. Davanje vašoj bebi igračaka koje su sigurne i stimulišuće pomoći će u pronalaženju novih čula. Zvečke i igračke koje reprodukuju muziku su omiljene kod odojčadi. Igračke sa kontrastnim bojama su fascinantne bebama i stimulišu njihov vid u razvoju. Dok rastu, bebe mogu da koriste igračke kako bi istražile stalnost predmeta i uzročno-posledične veze. Pored toga, potrebni su im predmeti kao što su blokovi, da bi razvijali svoje motoričke sposobnosti i koordinaciju oko-ruka.

Igračke za mališane

Mališani mogu da se igraju sa širim spektrom igračaka nego kada su bili manji. Možda će još uvek da uživaju sa nekom od igračaka koju su koristili kada su bili bebe i to je potpuno u redu. Isti blokovi koji su im služili za igru godinu ili dve ranije, sada mogu da im pruže nove i različite prilike za učenje, koje se ubrzano proširuju. Pored ovakvih igračaka, potrebne su im i one koje su stvorene za decu njihovog uzrasta. Sorteri oblika su savršen izbor za mališane. Naučiće ih kako da spoje slične predmete, a roditeljima će omogućiti priliku da ih nauče nazive oblika. Lego kocke pružaju dodatne prilike za učenje o bojama i simetriji dok razvijaju svoje motoričke sposobnosti.

Obrazovne prednosti pružanja igračaka deci-0

Igračke za decu predškolskog i školskog uzrasta

Kada deca porastu do predškolskog uzrasta, vreme je da počnu da uče o slovima, brojevima i jezičkim veštinama. Postoji veliki broj igračaka koje ohrabruju ovaj vid učenja, od jednostavnih azbučnih slagalica do naprednih tehnoloških uređaja. Ove igračke mogu vašem detetu da omoguće prednost, upoznajući ih sa stvarima koje će učiti u školi. Deca koja su već krenula u školu, ove igračke mogu da iskoriste kao dodatak učenju na zanimljiv način. Omogućavajući deci da se zabavljaju dok uče i vežbaju gradivo koje obrađuju u školi, pomaže im da poboljšaju pamćenje gradiva. Kada vaše dete pronađe edukativnu igračku koja mu se dopada, veća je šansa da će se igrati sa njom, time utvrđujući gradivo koje je naučilo.

Deca mogu da nauče mnogo dok se igraju. Kada svom detetu date edukativne igračke i zajedno se igrate, dete će se više povezati sa vama, učiće i zabavljati u isto vreme. Čineći učenje prijatnim i zanimljivim, pomažete vašem detetu da zapamti gradivo i stvori pozitivan stav prema učenju.